top of page
IMG-20211105-WA0016_edited.jpg

Finca de Fran - hoe het begon

Tierra española, pasión belga

Aangenaam, ik ben Bavo, al jaren actief als zelfstandig professional in de PR-sector, mede-eigenaar en ondernemende kracht achter het online platform Opdrachten.be (freelance opdrachten) en in mijn vrije tijd voetbalscheidsrechter in Oost-Vlaanderen (1ste provinciale).

Mijn echtgenote Julie zegt mij vaak: 'jij was in een vorig leven sowieso een Spanjaard'. Of er ooit een vorig leven bestond, laat ik in het midden. Het feit is wel dat het land van Julio Iglesias, Alejandro Sanz en Federico García Lorca altijd al een speciale plek in mijn hart heeft gehad. Dan heb ik het niet over de bekende en platgetreden toeristische 'playa, sol y sangria' trekpleisters. Al jaren bezoek ik minder voor de hand liggende rurale regio's, dorpen en gehuchten waar de lokale bevolking trots is op de Spaanse wapenspreuk 'Más allá' die ambitie, werklust en traditie uitstraalt.

In 2020 raakte ik in een lokale bar in het dorp Abrucena (Andalucía) aan de praat met gepassioneerde olijfboeren. Vanaf toen is het snel gegaan. Ik kocht een eerste olijfgaard, gevolgd door een tweede en had het geluk om snel in contact te komen met de juiste mensen: landbouwers, persers, adviseurs, enz. Het is trouwens in die periode dat de naam Finca de Fran ontstond. Finca betekent landgoed in het Spaans en Fran is de bijnaam die de lokale bevolking mij vanaf het begin gaf (ik denk dat 'Bavo' wat te Vlaams klinkt voor de gemiddelde Spanjaard).

Finca de Fran is het resultaat van een passie voor Spanje, voor aloude technieken en voor producten die voortkomen uit een diep respect voor de natuur. Wilt u graag eens de regio Los Filabres - Tabernas - Sierra Nevada bezoeken? Aarzel dan niet om mij te contacteren en ik geef u graag wat tips mee.

Over: Over
bottom of page